Ferie- og skattepenger 2019

Feriepengene har meldt sin ankomst og snart kommer også skattepengene inn på konto.

Ja, jeg er så heldig at jeg aldri har fått baksmell på skatten. Ikke at jeg har som mål å få igjen mye på skatten, jeg vil jo aller helst gå i null, men ettersom jeg fremdeles fyller opp BSU så får jeg alltid litt igjen.

Jeg skal være så ærlig å si at jeg aldri har hatt en skikkelig plan for ferie- og skattepengene mine. Hver år når pengene kommer inn på konto føler jeg meg egentlig ganske rik og synes fort at jeg fortjener både ditten og datten. Men i år har jeg en plan!

Bilde fra sommerferien 2018

Ferien er betalt for lenge siden. Jeg la ut for min kjære når jeg bestilte ferien vår, så disse pengene har jeg også fått inn på konto nå. Derfor trenger jeg ikke å bruke så mye av feriepengene på selve ferien. Jeg skal selvfølgelig bruke litt, men det meste går til faste utgifter og sparing. Her er det jeg har fått og skal få utbetalt:

Feriepenger: 84 000,-

Skattepenger: 10 000,-

Fra min kjære: 16 000,-

Dette utgjør en fin sum på 110 000 kr. For meg er dette MYE penger. Etter jeg trakk fra 36 000 kr som ble overført til faste utgifter og fast sparing har jeg igjen 74 000 kr. 52 000 kr av disse er satt over på høyrentekonto. skattepengene går automatisk inn på høyrentekontoen min, så for enkelthetens skyld regner jeg disse med nå. Totalt har jeg dermed spart 69 100 denne mnd(!!), noe jeg sier meg meget fornøyd med. Da har jeg fremdeles 22 000 kr igjen + de 4000 kr jeg vanligvis har til å bruke på med selv hver mnd. 26 000 kr er jo veldig mye lommepenger etter min mening, men jeg jobber mye og skal kose meg skikkelig i ferien. Jeg regner ikke med å bruke opp alt, men man vet aldri. Dessuten har jeg allerede unnet meg en 90 minutters massasje, tatt vippeløft og kjøpt et par nye sommerkjoler. Jeg må også investerer i nye jobbsko, da jeg har gått i stykker de jeg har. Det er også et par ting jeg ønsker meg til leiligheten, muligens kjøper jeg noe av det også, ved mindre fornuften tar over.

Sparer du noe av ferie- eller skattepengene dine? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s