Boliglån dilemmaet er ikke lengre et dilemma

Forrige uke hadde jeg møte med en lånerådgiver i SPV. Det skal sies at jeg alltid er veldig skeptisk på rådene lånerådgivere i banker kommer med – vi må strengt talt ikke glemme at de er ansatt i banken og dermed er intressert i at banken skal tjene penger. Vi diskuterte uansett litt frem og tilbake og jeg fikk endelig svar ting jeg lurte på.

Gebyren for å avslutte fast rente var 1500 kr. De regner også ut over- og underkurs (jeg tror det var det hun kalte det) på lånet i perioden det har vært låst. Dette utgjorde at jeg ville få igjen rundt 7000 kr.

Ettersom jeg sparer 47% av lånnen min hver mnd utenom nedbetaling av lån, vet jeg at jeg kan tåle en evt. renteøkning og at jeg har muligheten til å betale ned mye mer på lånet enn jeg gjør i dag.

Det hele endte i alle fall med at jeg avsluttet fast renten på boliglånet mitt. Dermed vil boliglånet mitt krympe med 7000 kr siden jeg får igjen penger av banken. Dessuten skal jeg også ta alt eller nesten alt av pengene jeg har oppspart på høyrentekonto og bruke disse til å nedbetale lånet.

Grunnet til at dette faktisk ikke er gjort enda er at jeg måtte ha kodebrikken til logge inn i nettbanken. BankID på mobil var tydeligvis ikke godt nok og ettersom jeg ikke har sett kodebrikken min på over to år må jeg derfor vente til jeg får tilsendt en ny.

Jeg forhandlet meg også frem til å forsette å ha samme rente som jeg har per dags dato. Om jeg evt kan få lavere rente et annet sted så kommer jeg til å bytte bank – det vil uansett blir mye lettere når boliglånet ikke lengre er låst.

Jeg gleder meg allerede til å se lånet krympe i nettbanken hver mnd. Og det beste av alt jeg må lage nytt budsjett – en liten (les: stor) guiltypleasure jeg har 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s