Økonomisk fordeling i hjemmet

Som nevnt tildligere flyttet kjæresten min inn til meg i starten av 2019. Ettersom vi bor i min leilighet som jeg eier brukte vi litt til på å gruble over hvordan vi skulle fordele dette rettferdig.

Den første tanken min var at han skulle betale husleie til meg, samtidig som vi skulle dele på utgifter som strøm, internett og selvfølgelig mat. Dette var han ikke helt enig i da han mente det ville være feil om han skulle betale ned på mitt boliglån. På en måte forstod jeg dette, samtidig så har han alltid leid og da har han jo strengt talt bidratt med å betale ned på totalt ukjente sitt lån. Ved dette alternativet ville også matutgifter mine økt en del da han spiser mye mer enn meg. Dermed måtte jeg tilbake til tenkeboksen.

Mitt andre forslag og det vi endte opp med, er at han handler inn alt av mat, samtidig som vi deler på utgifter som strøm, internett og kommunale avgifter. Dette utgjør at jeg har større utgifter enn han pr mnd ettersom jeg betjener boliglånet selv. Eller det vil si at jeg har høyere utgifter enn han så lenge han ikke bruker mer enn 8000 kr i mnd på mat, men det skal jo godt gjøres når vi kun er to personer.

Det finnes helt sikkert bedre måter å løse det på, men enn så lenge fungerer det for oss. Hvordan fordeler dere økonomi i hjemmet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s