Budsjett

Jeg elsker budsjett! Det gir en så god oversikt over hvor pengene forsvinner og for min del gjør det at jeg blir mer bevisst i forhold til forbruket mitt.

Budsjettet prøver jeg så god jeg kan å følge hver mnd. Siden jeg er sykepleier, jobber til alle døgnets tider, hellidager til tider og har mulighet til å jobbe mye ekstra om jeg ønsker det, varierer lønningen min en god del. Så akkurat nøyaktig hvor mye som går til sparing er noe tentativt, men jeg prøver heller å sette av større summer til sparing enn mindre.

Utgifter sparing
Boliglån8100
Husforsikring250
Lånekassen2000
Aksjefond5000
BSU2100
Internett300
Strøm750
NRK lisens250
Linser500
Mobil500
Forsikring1000
Sats500
Eiendomsskatt250
Sparing høyrente10 000
Kommulane avgifter500
Livet4000
sum:18 90017 100

Totalsummen er dermed 36 000 kr pr mnd.

Sparing blir direkte overført til fondsparing og høyrentekonto samme dag som lønningen tikker inn på konto. Jeg setter alltid av penger til BSU på høyrentekonto slik at jeg hvert år 1. januar kan fylle den opp for å få mest mulig renter.

Jeg plasserer alle de faste utgiftene på en egen regning konto – dermed blir summen av de faste utgiftene overført til denne kontoen hver mnd også slipper jeg å tenke mer på det. På de aller fleste postene har jeg rundet opp summen, så jeg har alltid litt til overs på denne kontoen slik at jeg har ekstra om det for eksempel kommer en uforutsett høy strømregning en mnd.

Matutgifter har jeg egentlig ikke, med mindre jeg får lyst på noe godt, kjøper lunsj på jobb eller går ut å spiser. Det er samboeren min som har ansvar for mathandling. Posten «livet» er derfor penger jeg kan bruker på meg selv og spesielt en utgift jeg bør kutte, snus. Stort sett har jeg mer penger igjen på denne posten når det kommer inn en ny lønning på kontoen, det som er igjen plasseres på en egen sparekonto slik at jeg har litt oppspart til gaver, ferier, nye klær eller sko.

Har du budsjett?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s