5000 kr spart på 2 min

Studielånet er det beste lånet du kan ha. Du må ikke røre studielånet ditt. Høres dette kjent ut?

Det mange glemmer er at et studielånet fremdeles er et lån. Nå som man kun kan ha fem ganger inntekt i lån totalt, spiller hvor mye man har i studielån inn på for eksempel hvor mye man kan få i boliglån. Studielånet har en forholdsvis god rente, men det er fremdeles langt ifra rentefritt.

Jeg vil ikke anbefalle noen å forkusere på å nedbetale studielånet om man har andre lån. Studielånet blir jo slettet den dagen man dør og det er ingen som arver gjelden din, i motsetning til andre lån. Derfor vil jeg anbefalle å betale ned annen gjeld først, og i alle fall gjeld med høyere rente.

Nå har jeg fremdeles boliglån, men jeg gjorde likevel noen endringer på nedbetalingsplanen min hos lånekassen tidligere i år. Før betalte jeg 1851 kr i mnd på studielånet mitt, nå har jeg økt nedbetalingen til 2004 kr, altså 153 kr mer i mnd. Dette er penger jeg ikke merker blir trekt ekstra fra kontoen hver mnd. Det er trossalt begrenset hva man får for 153 kr uansett, så dette ser jeg ikke på som en økonomisk byrde. Dette tok meg to minutter å gjennomføre og i følge lånekassen sine sider vil jeg nå spare 5000 kr i renter i løpet av nedbetalingstiden på studielånet mitt.Penger spart er alltid en god følelse!

Det kan hende at jeg øker nedbetalingen på lånekassen i fremtiden. Det er jo alltid deilig å slippe utgifter hver mnd når noe er nedbetalt. Enn så lenge kommer jeg til å fokusere på å nå drømmen om større bolig, men mer om det senere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s